Orădean la CEDO, după ce instanţele româneşti l-au declarat nevinovat pe medicul care a uitat în el o lamă de bisturiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Nistor
Ionel Nistor

Ionel Nistor, orădeanul care a trăit trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană, uitată acolo de către neurochirugul clujean Ştefan Florian,  a pierdut definitiv procesul în care solicita despăgubiri reputatului medic. Fiindcă se aştepta la un asemenea „verdict", orădeanul e pregătit să apeleze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Curtea de Apel Cluj a respins vineri recursul orădeanului, astfel încât acesta nu va primi niciun leu din cei 400.000 de euro ceruţi despăgubire. Orădeanul spune că se aştepta la un asemenea „verdict", având în vedere relaţiile de familie ale medicului, în lumea judecătorilor clujeni. Fiindcă acum a epuizat toate căile de atac din sistemul juridic din România, orădeanul va trimite dosarul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde este sigur că i se va face dreptate.

Dator medicului

Orădeanul s-a judecat patru ani pentru a obţine pedepsirea medicului care l-a operat, însă nu a reuşit decât să acumuleze tot mai multe datorii. În vârstă de 55 de ani, Ionel Nistor s-a îmbolnăvit în 2004. În contextul în care medicii orădeni nu au reuşit să-i pună  un diagnostic, bărbatul a fost trimis la Cluj-Napoca, la Boli Infecţioase, unde s-a descoperit că avea o infecţie pe coloană. Nistor a fost operat la Neurochirurgie 1 Cluj, de către cunoscutul medic Florian Ştefan, iar după trei ani, în urma unui control, a aflat că are o lamă de bisturiu de 4,5 centimetri în coloană. Imediat după operaţie, bărbatul a aflat că suferă şi de hepatită. Statul român i-a recunoscut lui Ionel Nistor handicapul definitiv, acesta pensionându-se în 2004, fiind incapabil să mai muncească. Revoltat că a trebuit să trăiască trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană, Ionel Nistor l-a dat în judecată pe Ştefan Florian, solicitând să-i fie plătite daune de 400.000 de euro. Spre nenorocul său însă, justiţia română nu-i dă dreptate, astfel încât acesta pierde luptă după luptă în instanţe şi acumulează tot mai multe datorii către medicul Ştefan Florian, căruia trebuie să-i plătească acum 15.000 de lei, cheltuieli de judecată.

Pacientul e de vină

Neurochirurgul Ştefan Florian şi-a susţinut mereu nevinovăţia, dând vina pe Nistor, fiindcă nu s-a prezentat la controalele post-intervenţie. „Nu am greşit cu nimic, iar acest lucru a fost dovedit în mai multe instanţe", le-a declarat neurochirurgul clujean reporterilor „Adevărul".

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite