Secrete feng shui pentru echilibrarea energiilor din oraș: spații verzi și iluminatul străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele şi cafenelele trebuie să acopere centrul oraşului, în viziunea specialiştilor  feng shui
Restaurantele şi cafenelele trebuie să acopere centrul oraşului, în viziunea specialiştilor feng shui

Specialiştii spun că Oradea este amplasamentul ideal, cu dealuri care îl apără din Nord şi râurile Crişul Repede şi Peţa care îl străbat. Consilierii feng shui au găsit soluţia la echilibrarea energiilor din Oradea: crearea de spaţii verzi şi iluminarea intrărilor în oraş.

„Aş dori să abordez câteva obiective esenţiale. Primul dintre ele ar fi Cetatea Oradiei, care este o capodoperă arhitecturală ce ar putea deveni un extraordinar centru de afaceri, centru expoziţional şi un bun loc pentru diverse târguri şi festivaluri “, a spus Iuliu Tâmpa, specialist feng shui. Un alt obiectiv important din Oradea este şi Dealul Ciuperca, care ar putea fi transformat într-un superb loc de pelerinaj.

Oraşul spaţiilor verzi

Potrivit consilierilor feng shui, unele obiective ale oraşului trebuie neapărat înconjurate cu perdele de arbori, pentru a transmite energie pozitivă orădenilor din zonă. „Staţia de epurare a apei, gropile de gunoi şi zonele industriale trebuie să fie înconjurate de spaţii verzi, care să ofere protecţie împotriva energiilor negative”, a spus Iuliu Tâmpa. Acesta a explicat că intrările în oraş trebuie să fie curate şi iluminate pe timp de noapte, tot pentru a atrage energie pozitivă. Un centru de afaceri ar putea oferi spaţii şi servicii adecvate desfăşurării de conferinţe şi evenimente ale mediului economic. În viziunea consilierilor feng shui, acesta ar putea avea în stuctura sa un  restaurant, o cafenea sau chiar un mini-hotel. Cetatea ar putea îmbina trecutul, prezentul şi viitorul prin vechimea construcţiei şi poziţionarea ultracentrală.

„Pe Corso ar trebui să existe doar restaurante, cafenele, baruri de zi şi magazine cu produse specifice Oradiei”, a spus Tâmpa. Potrivit acestuia, Oradea ar putea prelua modelul ţărilor cu o economie dezvoltată, în care prezenţa caselor de modă recunoscute la nivel mondial întregeşte peisajul contemporan al unei pietonale.

Centre de afaceri în inima oraşului
În cele mai multe cazuri, specialiştii recurg la renovarea unor clădiri reprezentative pentru amplasarea centrelor de afaceri. „Cetatea Oradea este cea mai bună alegere. Un astfel de proiect îmbină vechimea edificiului şi zona în care acesta a fost construit. În cazul reabilitării, am câştiga în plan estetic şi practic.”, spune Iuliu Tâmpa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite