Oradea: "Oradea nu şi-a valorificat atu-urile după 1990"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Barbu Ştefănescu a făcut zeci de studii de istorie şi antropologie rurală. El formează istorici şi transmite mai departe dragostea de ţară.

Oradea frumoasă: Profesorul Barbu Ştefănescu apreciază caracterul multicultural, multietnic şi multiconfesional al Oradei. „De aici vine şi spiritul de toleranţă ce caracterizează oraşul”, spune el. Îi place zestrea arhitectonică a municipiului. „E un art nouveau cu o dezvoltare debordantă la o distanţă atât de mare de Paris, mi-a spus un coleg francez în vizită la Oradea”, povesteşte orădeanul. El apreciază şi gradul de civilitate ce caracterizează oamenii de aici.

Oradea urâtă: „Oradea nu şi-a valorificat foarte bine atu-urile după 1990. Îmi pare puţin surclasată de Timişoara şi Cluj”, constată profesorul. El e de părere că municipiul nu îşi ştie pune în valoare arhitectura şi nu ştie atrage turişti pe măsură. Acesta observă o oarecare dezordine, dar este la fel ca peste tot în oraşele româneşti. Nu-i place cum se face politică în Oradea.

Citește povestea profesorului Barbu Ștefănescu în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite