Oradea va avea un al treilea parc industrial, de circa 20 ha, aproape de calea ferată și de E60

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu, în şedinţa extraordinară de joi, pentru înfiinţarea celui de-al treilea parc industrial al oraşului. Municipalitatea vrea să înființeze un nou parc industrial, datorită interesului crescut al investitorilor față de Oradea.

Potrivit informațiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, înfiinţarea Parcului Industrial Eurobusiness III este necesară mai ales în perspectiva dezvoltării oraşului, dar şi datorită interesului crescut al investitorilor faţă de viaţa economică din municipiu, unii fiind interesaţi de zona veche industrială din Oradea. Situat pe strada Uzinelor, noul parc industrial se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 ha, fiind în apropierea căii ferate şi a drumului internaţional E60. El va facilita accesul investitorilor la cele mai importante căi de transport, asigurând astfel legăturile directe la rutele comerciale.

Competiție pentru atragerea investitorilor

„Pentru a avea câştig de cauză în competiţia pentru atragerea companiilor din afara oraşului, care să investească în Oradea, era nevoie să le putem oferi amplasamente ieftine, cu infrastructura asigurată în condiţii avantajoase", a spus primarul Ilie Bolojan. Administraţia locală a înfiinţat primul parc industrial orădean în anul 2008, iar terenul de 24 de hectare de pe strada Ogorului, destinat parcului Industrial II, a fost preluat de către municipalitate în anul trecut.

În  viitorul apropiat

Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare obţinerii titlului de Parc Industrial consilierii locali au mandatat societatea SC Eurobusiness Parc Oradea SRL, proprietatea municipiului Oradea, care va începe procedura de înfiinţare a Parcului Industrial III în perioada imediat următoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite