Oradea: "Oradea este un oraș superb"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi vă prezentăm un top al celor mai frumoase și al celor mai urâte lucruri din Oradea, așa cum sunt ele percepute de persoana al cărei portret îl veți putea lectura în aceeași zi, în Adevărul de Seară

Marcian Bleahu a scris, împreună cu Șerban Bordea, Ghidul despre Munții Bihorului cea mai completă monografie pe acestă temă.

Oradea frumoasă:
„Îmi plac Munții Bihorului. Sunt magnifici”, spune cercetătorul din experiență. „Oradea este un oraș superb cu arhitectura lui Jugendstill impresionantă. Am făcut foarte multe fotografii frumoase în orașul acesta”, mărturisește el. Consideră Oradea și Bihorul mult mai curate față de alte zone ale țării. „Îmi plac foarte mult oamenii de acolo. Sunt deosebiți, calzi, deschiși”, spune Marcian Bleahu.

Oradea urâtă:
„Nu-mi plac oamenii veroși care-și bat joc de natură și sunt gata să distrugă orice pentru câștigul lor”, spune el, referindu-se la cei care vor să construiască în Padiș o megastațiune turistică. Crede că investiția în pârtia de la Vârtop este o crimă pentru că presupune și alte investiții care vor degrada și polua mediul. „Nici nu există apă suficientă în zonă pentru ao asemenea investiție”, spune el.

Citiți întreaga poveste a lui Marcian Bleahu în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite