Oradea prinde rădăcini! Vor fi împădurite 86 de hectare din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa Consiliului Local de ieri, 4 august, a fost aprobată participarea municipiului la un program în cadrul căruia urmează să se împădurească 86 de hectare din Oradea. Dintre aceste, 84 de hectare vor fi situate pe strada Clujului - Uzina de apă, iar celelate două pe strada Branului.

„Este vorba desăre Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospădărirea durabilă a pădurilor, în sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare nerambursabilă din perioada 18 iulie - 19 august 2011, cu proiectul intitulat „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor situate în perimetrul Uzinei de apă de pe str. Clujului, nr. 196 şi a dealului de pe str. Branului", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul Borului de Presă al primăriei.

Conform consilierului, obiectul programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru Mediu a proiectelor ce vizează împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor.

„Programul vizează,  în ansamblul său, îmbunătăţirea calităţii aerului, refacerea şi îmbunătăţirea calităţii solului, refacerea echilibrului hidrologic, asigurarea biodiversităţii, dar şi îmbunătăţirea aspectului pesagistic", a menţionat Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite