Un elev din Oradea s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Națională de Biologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul este elev în clasa a VII-a la liceul Onisifor Ghibu și a demonstrat că este cel mai bun din țară la biologie. El a avut de susținut o probă teoretică și una practică. Pe lângă marele premiu, elevul a primit și un premiu special pentru cel mai mare punctaj la proba teoretică.

În perioada 17-22 aprilie 2011 s-a desfăşurat la Suceava olimpiada de biologie, faza naţională  unde au participat 5 elevi din judeţul Bihor.
 Printre ei a fost şi elevul Gherman Mihai, clasa a VII a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" Oradea, care a fost coordonat de profesorul Citrea Luminiţa. La olimpiadă a susţinut două probe:una teoretică şi una practică iar punctajele s-au adunat. În urma ierarhizării a obţinut locul I pe ţară şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba teoretică.

Calificat și la fizică și chimie

Gherman Mihai s-a calificat şi la faza naţională a olimpiadei de fizică (coordonator Târb Claudia), care s-a desfăşurat în perioada 30 ianuarie - 4 februarie la Arad. De asemenea este calificat şi la faza naţională a concursului de chimie „ Raluca Ripan" ce va avea loc în perioada  17-18 iunie 2011, la Târgu Jiu (prof.coordonator Ardelean Mirela).

Elevul a demonstrat talent și la matematică unde lucreză sub coordonarea profesorului Kele Dana. Anul acesta a obținut locul II la concursul Sclipirea minții, destinat elevilor olimpici la matematică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite