Oradea: "Oradea este un oraș mare și totuși liniștit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi vă prezentăm un top al celor mai frumoase și al celor mai urâte lucruri din Oradea, așa cum sunt ele percepute de persoana al cărei portret îl veți putea lectura în aceeași zi, în Adevărul de Seară.

Maria Poinar a descoperit origami târziu, dar arta plisării hârtiei a cucerit-o. Acum opt ani a înfiinţat primul club de origami din ţară. Prin el duce această artă mai aproape de copii.

Oradea frumoasă: „N-am mai plecat din 1981 din Oradea pentru că îmi place oraşul. Este un oraş mare şi totuşi liniştit, care îmi creează o stare de siguranţă. Simt căldură aici”, spune Maria Poinar. Îi plac arhitectura şi clima oraşului, şi mai ales oamenii. Orădenii sunt diferiţi şi deosebiţi după părerea ei.
Oradea urâtă: E dezamăgită că Oradea nu îşi foloseşte mai bine resursele umane, materiale şi naturale. „Nu-mi place că nu profităm mai mult de Băile Felix, de exemplu”, spune aceasta. Numărul mic al pistelor de biciclete e o altă durere a ei, mai ales că îi place să meargă cu bicicleta foarte mult. „Nu-mi plac gropile din asfalt, mizeria de pe trotuare şi din parcuri, lipsa locurilor de parcare, că nu se foloseşte suficient Dealul Ciuperca pentru a admira panorama oraşului, că nu folosim clădirile industriale abandonate într-un scop util”, enumeră ea.

Citiți întreaga poveste a Mariei Poinar în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite