Oradea găzduieşte săptămâna aceasta Olimpiada Naţională de Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 dintre cei mai inteligenţi elevi din România au ajuns duminică la Oradea, pentru a participa la Olimpiada Naţională de Matematică. Cei mai buni dintre ei vor beneficia de burse de studiu în Franţa şi vor avea ocazia să discute cu reprezentanţi ai companiei Microsoft.

Adunarea aşilor în matematică s-a dat duminică seară, în Băile Felix, la Hotel Padiş. Până joi, Oradea este pentru prima dată gazda Olimpiadei Naţionale de Matematică, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 62. La competiţie iau parte 550 de elevi români şi 15 din Republica Moldova, 50 de profesori însoţitori şi 60 de profesori din comisiile olimpiadei.

Lotul naţional

Olimpiada se desfăşoară la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu. Pe lângă examnul propriu-zis, concurenţii vor avea de susţinut o probă de baraj, pentru selectarea lotului naţional care va reprezenta România la competiţii internaţionale de matematică.

Burse în Franţa

Reprezentanţi ai Ambasadei Franţei la Bucureşti vor selecta olimpici cărora să le ofere bursă de studii în Franţa, iar reprezentanţi ai companiei Microsoft le vor prezenta elevilor un soft innovator în domeniul matematicii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite