Oradea: ABC-urile din Oradea fac livrări la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: ABC-urile din Oradea fac livrări la domiciliu
Oradea: ABC-urile din Oradea fac livrări la domiciliu

Comercianţii spun însă că puţini orădeni sunt suficient de deschişi pentru astfel de servicii.

Unul dintre ABC-urile din oraș face livrări de alimente și cadouri la domiciliu de trei ori pe săptămână. „Am început acum trei sau patru ani să duc alimente la câțiva clienți din apropiere. Majoritatea sunt vârstnici”, a spus proprietarul Dumitru Raț. După ce i-a cunoscut mai bine, și-a extins serviciile pentru ei, şi a ajuns chiar să le ducă medicamente sau să-i transporte la medic.

 „Fac livrări la domiciliu și pentru cei sănătoși, dar pentru aceștia mai ales flori și cadouri”, a mai spus Raț.
În funcție de distanță, comerciantul mai pune la prețul cadoului contravaloarea transportului. În cazul vârsticilor, nu aplică nicio taxă în plus. „Când văd cât de recunoscători sunt pentru acel ajutor, am cea mai mare răsplată”, spune Raț.

Comenzi din Qatar pentru flori

Doru Gal duce săptămânal buchete de flori din partea unor români stabiliți în altă parte a țării sau a lumii. „Primim comenzi prin telefon sau prin internet de la orădeni stabiliți în alte țări ale lumii sau doar în alte județe. Într-o săptămână am una-două comenzi de acest gen, în special cu ocazia unor zile de naștere, onomastice sau sărbători”, a spus bărbatul.

Cele mai multe comenzi le are pentru Oradea, dar a avut deja câteva și pentru alte localități din județ. Cea mai impresionantă comandă a avut-o din Qatar, un coș cu peste o sută de trandafiri. „În funcție de distanța pe care trebuie să o fac, adaug o taxă de transport. Dacă este o comandă pentru Oradea, taxa este de circa zece lei”, a explucat Gal. „Cea mai frumoasă parte din acest serviciu este să văd surpriza și bucuria din ochii celui care primește buchetul sau aranjamentul de flori”, a mărturisit tânărul florar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite