Oradea: Al doilea caz de gripă nouă, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Al doilea caz de gripă nouă, la Oradea
Oradea: Al doilea caz de gripă nouă, la Oradea

Soțul asistentei internate la Cluj-Napoca are și el virusul AH1N1. Marius Pârcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, a confirmat în această dimineață, pentru Adevărul de Seară Oradea, că bărbatul suferă de gripa nouă.

Citeşte şi
Bariton clujean, grav afectat de gripa porcină

„Bărbatul a dezvoltat simptome mai târziu decât soția sa. Între timp acesta a fost la serviciu”, a spus Marius Pârcioagă. Aseară, 17 persoane s-au prezentat la secția de Boli Infecțioase de la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea, din proprie inițiativă. „Este vorba despre 17 cazuri de contacți, care au venit pentru evaluare clinică. Aceștia vor fi izolați la domiciliu, în scop preventiv”, a spus Iulian Zaporojan, purtător de cuvânt la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. „Trei persoane au fost internate, la secția de Boli Infecțioase”, a adăugat Zaporojan. Potrivit informațiilor primite de la Marius Pârcioagă, cele trei persoane sunt membri ai familiei celor doi soți. „Din cei de la serviciu niciunul nu are vreun simptom”, ne-a informat Pârcioagă.

Izolare
Acesta recomandă tuturor persoanelor care au febră peste 37,5 grade, le curge nasul sau au alte simptome de viroză, să stea acasă și să sune medicul de familie.

Vom reveni cu detalii imediat ce Direcția de Sănătate Publică Bihor stabilește numărul persoanelor care ar putea fi contactat virusul AH1N1

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite