Oradea: S-au confirmat două cazuri noi de gripă porcină, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: S-au confirmat două cazuri noi de gripă porcină, la Oradea
Oradea: S-au confirmat două cazuri noi de gripă porcină, la Oradea

Numărul persoanelor infectate cu virusul AH1N1 a crescut la patru, în Bihor.

Doi tineri din Bihor sunt internați la secţia de boli infecto-contagioase a Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, cu virus gripal AH1N1. După cazul celor doi soți întorși din luna de miere din Egipt, numărul persoanelor infectate cu gripa nouă în Bihor a ajuns la patru. Confirmarea că tânăra și tânărul au fost infectați cu virusul gripal AH1N1 a fost făcută vineri după-amiază, de către Institutul Cantacuzino.

Cei doi bolnavi nu se cunosc
Potrivit informațiilor primite astăzi de la Iulian Zaporojan, purtătorul de cuvânt al secţiei de boli infecto-contagioase a Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, cele două persoane nu se cunosc și nu au același context epidemiologic, nici între ele, nici cu soții bihoreni care s-au tratat de gripa nouă, la Cluj. De asemenea, Zaporojan a declarat pentru Adevărul de Seară de Oradea, că cei doi pacienți nu au fost în străinătate, în ultima perioadă.


În stare bună
Tinerii erau internați pentru investigații și izolare încă de luni și, dacă rezultatele de la Institutul Cantacuzino nu ar fi confirmat infecția cu AH1N1, cei doi ar fi fost externați, fiindcă se simt bine. „Vor rămâne în spital încă cinci zile, pentru a fi ținuți sub observație”, a precizat Zaporojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite