Oradea se vrea o concurență serioasă pentru ștrandurile de lux din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au de ales între ştrandurile din Ungaria şi din ţară
Orădenii au de ales între ştrandurile din Ungaria şi din ţară

Proiectul unui complex de cinci stele cu dotări de lux a primit girul european și pe cel al Ministerului Dezvoltării. Oradea va primi o primă tranșă de 7 milioane de euro , fonduri nerambursabile pentru construcția unui Aqua Parc de peste 7.000 de metri pătrați. Specialiștii atrag atenția că succesul nu ține doar de dotări ci și de mentalitatea personalului din servicii, care în România însă, lasă de dorit. 

Proiectul unui complex de cinci stele cu dotări de lux a primit girul european și pe cel al Ministerului Dezvoltării. După semnarea contractului, Oradea primește prima tranșă de 7 milioane de euro , fonduri nerambursabile pentru construcția unui Aqua Parc de peste 7.000 de metri pătrați. "Dosarul a fost analizat și aprobat atât de Agenția Națională de Dezvoltare Regională cât și Ministerul Dezoltării și Turismului"spune Cristian Delcea, reprezentat al Direcției de Dezvoltare în Primăria Oradea. Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea unui complex termal de cinci stele, asemănător cu cele existente peste graniță. Valoarea totală a complexului este estimată la 20 de milioane de euro, bani care vin parte din fonduri europene, parte din bugetul local.

Dotări de lux pe malul Crișului

Complexul Wellness Termal  va fi amplasat în zona actualului Ștrand Municipal și va cuprinde și Bazinul Olimpic. „Complexul este împărțit în patru zone distincte, fiecare dintre ele gândite cu dotări de spa și agrement", spune Cristian Delcea.
Prima zonă va avea un corp destinat pentru spa, fitness, bowling,  vestiare şi birouri și un corp destinat bazinelor acoperite pentru Familie și Copii, Relaxare și zona de Aventură, dotată cu 10 aqua tobogane.
A doua zonă va avea șase bazine exterioare: ștrandul cu valuri, bazin cu jacuzzi, două bazine cu tobogane, bazin sportiv și bazin pentru copii.
A treia zonă va fi destiknată unui complex comercial de 1.000 de metri pătrați.
În cea de a patra zonă turiștii sunt îmbiați cu jocuri, terenuri de sport și pereți pentru cățărări. Nu în ultimul rând, va exista un lazy river, înconjurat de grădini, în care se poate înota.

Succesul ține de mentalitate

Complexul care se construiește în Oradea este o concurență directă pentru ștrandurile de peste graniță. „Ramura care cuprinde serviciile bazate pe băi este una dintre cele mai dinamice ramuri în curs de dezvoltare ale turismului. Ne-am așteptat să apară și în România o tendință de a dezvolta băile, pentru că este normal să crească numărul concurenților pe măsură ce se dezvoltă acest segment de piață", spune Kovacs Zsuzsanna, manager de proiect al Complexului Aquaticum, din Ungaria ".
În același timp specialiștii din Oradea atrag atenția că succesul nu ține doar de dotări.
"Succesul depinde de personalul care va munci în acest complex. În Ungaria, oamenii care lucrează în servicii sunt conștienți că se află la dispoziția turistului și nu invers. Avem nevoie de pesonal  bine pregătit, cu experiență în turism,  care să cunoască mai multe limbi străine" a declarat Maria Tătar, președintele Autorității Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural Bihor.
"În ce privește tinerii absolvenți, probelma lor este mentalitatea. Din păcate mulți dintre ei cred că este suficient să ai o diplomă", a mai explicat Maria Tătar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite