O firmă din Oradea a conceput o aplicaţie iPhone care „urcă” gunoaiele pe telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi bihoreni au realizat o aplicaţie pentru telefoane inteligente, prin care românii vor putea localiza gunoaiele din ţară. Proiectul „Let's do it, Romania!", care propune stângerea a cât mai multe gunoaie într-o singură zi, va fi anul acesta mai operativ şi mai eficient, datorită unei firme orădene de dezvoltare a aplicaţiilor pentru telefoane.

Românii din toată ţara vor putea „nota" pe o hartă virtuală zone cu gunoi şi vor putea vedea care sunt locurile cele mai poluate, printr-o atingere a unui telefon inteligent (smartphone). Firma orădeană Mobiversal a creat  aplicaţia Let's do it RO pentru iPhone şi tabletele Ipad, care va ajuta participanţii de la ediţia din acest an a campaniei „Let's do it, Romania!" să identifice şi să strângă mai uşor gunoiul din ţară.

„Am lucrat o lună pentru această aplicaţie. Se găseşte gratis pe magzinul de aplicaţii App Store. Este făcută pentru cei care merg la localizarea zonelor cu gunoaie ori deşeuri. Practic, este un ajutor în identificare gunoaielor", spune Cristian Ştreng, director tehnic al fimei Mobiversal. Pentru a putea utiliza aplicaţia, doritorii trebuie să se înregistreze pe site-ul letsdoitromania.ro, unde vor primi un user.

Citeşte astăzi în Adevărul de Transilvania cum se foloseşte aplicaţia realizată de bihoreni

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite