Oradea: Cutie de pantofi cu daruri de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zahăr, făină, ulei sau jucării - toate acestea pot deveni cadouri de sărbători pentru orădenii săraci. O organizaţie de caritate invită orădenii, al doilea an consecutiv, să doneze alimente şi obiecte ambalate într-o cutie veche de pantofi.

„Nu pot să ofer mult, dar cu puţin de la mine, puţin de la alţii, putem îndulci sărbătorile câtorva copii şi oameni necăjiţi”, a spus Ana Lucaci, care a donat câteva ciocolate şi un flacon de ulei. Femeia a făcut anul trecut un cadou pentru o familie. „Anul trecut, am umplut o cutie de pantofi cu făină, ulei, zahăr, ceva dulciuri şi nişte jucării de la copiii mei. M-am bucurat mult când am văzut o poză cu familia care l-a primit. Erau atât de fericiţi că nu mi-a părut rău că am investit atât în cadou”, a adăugat ea.
Fundaţia a trimis donatorilor o scrisoare informativă cu poze de la acţiunea de distribuire a cadourilor, iar femeia a recunoscut hârtia colorată în care a împachetat darul.

Cadouri colective
Fundaţia Comunia a preluat modelul organizaţiilor americane de realizare a cadourilor. „Pe cei care pot face un pachet, îi rugăm să pună obiecte necesare unei familii, unui bărbat sau femei, sau unui copil”, a explicat Anca Suciu, manager de proiect. Organizatorii recomandă ca în cadourile pentru familii să se pună, în special, alimente neperisabile, conserve, cafea, ceaiuri, vitamine şi alte obiecte considerate necesare. Cadourile pentru copii pot conţine dulciuri, jucării, fulare, mănuşi, pastă şi periuţă de dinţi, cărţi de colorat sau alte lucruri care ar bucura copiii.

Unde se duc darurile
Cei care nu pot realiza un cadou într-o cutie de pantofi, pot dona produse sau bani la unul din punctele cu voluntare deschise la patru dintre magazinele Trei G sau la Selgros sau la sediul fundaţiei.

Cinci sute de familii fericite în 2008
Anul trecut, Fundaţia Comunia a oferit peste 500 de cadouri anul trecut cu ajutorul orădenilor. Produsele donate la magazine au fost transformate în cadouri de voluntarii organizaţiei. Donatorii au primit o scrisoare informativă cu poze în care au aflat unde au ajuns cadourile pe care le-au dat şi cum au fost primite.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite