Oradea: A început cursa pentru joburi în Hawaii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care vor să ajungă în statele însorite din America trebuie să se grăbească, altfel rămân cu Alaska. Astăzi, în Aula Magna a Universităţii din Oradea,  a fost prezentat programul work&travel, prin care studenţii pot munci în America.

Adrian Bran are 22 de ani şi vara lui 2009 şi-a petrecut-o în Alaska, într-o fabrică de procesat peşte. A tras din greu, muncind uneori şi peste 15 ore pe zi, pentru a câştiga 11 dolari pe oră.

„A fost obositor. Dar a meritat”, spune tânărul, student în anul patru la Facultatea de Protecţia Mediului, specializarea silvicultură. Fiindcă pentru vara anului viitor vrea să prindă un loc de muncă într-o locaţie mai prietenoasă, de genul Hawaii, California sau Las Vegas, Adrian îşi pregăteşte deja documentele pentru a aplica din nou pentru viză.

„Anul viitor vreau să muncesc în Ocean City, într-un parc de distracţii. O iau cu mine şi pe sora mea”, spune Adrian. Andreea, studentă în Oradea, care a lucrat în această vară în Ocean City, a fost de asemenea încântată de experienţa avută. „America este societatea pe care am visat-o mereu, cu cetăţeni care nu te judecă”, recunoaşte Andreea.

Înscrieri până în martie

Peste o sută de studenţi orădeni au beneficiat de programul work&travel în acest an. Asociaţia Studenţilor de la Universitatea Oradea a demarat deja înscrierile pentru noul sezon de „Work&Travel in America”. Azi,  în Aula Magna a Universităţii Oradea, studenţii au aflat care sunt oportunităţile unui job sezonier în Statele Unite ale Americii.

„Ca să ai prioritate la cele mai bune joburi este bine să te înscrii cât mai devreme”, spune Ruben Budău, coordonator de program. Acesta precizează că pentru Hawaii oferta cuprinde 50 de slujbe, pentru studenţi din toată ţara. Pentru California şi Las Vegas sunt câte 250 de posturi, pe plan naţional. „Toate sunt în turism”, precizează Ruben Budău.

Eligibil, până la 28 de ani

Programul costă 490 de dolari dacă studenţii îşi găsesc singuri jobul din SUA şi 790 de dolari dacă au nevoie de ajutor în găsirea unui angajator. Salariile sunt între 7 şi 12 dolari pe oră. Potrivit organizatorilor prezentării, 98% din cei care aplică prin programul work&travel primesc viza. Vârsta maximă pentru a putea beneficia de program este de 28 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite