Oradea: Peste o mie de profesori au mărșăluit la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Peste o mie de profesori au mărșăluit la Oradea
Oradea: Peste o mie de profesori au mărșăluit la Oradea

Peste o mie de profesori orădeni, dar și din Aleșd, Ștei, Salonta sau Tulca au participat la mitingul și marșul de protest organizat de FSLI în Oradea.

Mitingul a început cu un moment de reculegere pentru moartea parlamentului, din moment ce guvernul adoptă legi trecând peste legislativ. Ioan Țenț, liderul de sindicat, și colegii săi, au cerut finanțare corespunzătoare pentru acest sector, după ce 20 de ani învățământul a fost subfinanțat, salarii decente, siguranța locului de muncă și respectarea acordurilor încheiate de guvern cu sindicatele.

Sloganurile scandate de profesori au fost cât se poate de colorate, de la clasicele : „rușine, rușine, rușine să vă fie”, la aprecieri la adresa președintelui și premierului.

Dacă pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor au fost circa 500 de profesori, pe final, la marș numărul lor a crescut la peste o mie. Echipaje ale poliției și jandarmeriei au supravegheat mitingul și marșul și au dirijat circulația. Traficul a fost deviat pe durata marșului pe podul Dacia, prin Parcul Traian și pe strada Eminescu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite