Oradea iese din tipare, printr-un concert de free jazz - Paal Nilssen-Love și Ken Vandermak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impresionantul duo, fotografiat în 2009, de către Ziga Koritnik
Impresionantul duo, fotografiat în 2009, de către Ziga Koritnik

Blogul www.muzicadevest.ro organizează la Oradea concertul unuia dintre cele mai apreciate duo-uri de pe scena internațională de jazz a momentului, Ken Vandermak si Paal Nilssen-Love. Cei doi vor susține concerte de free jazz, la Oradea, Sibiu și București.

Reprezentanții blogului au decis să-i aducă la Oradea pe Ken Vandermak si Paal Nilssen-Love, în special pentru acele persoane care sunt nevoite să meargă 70 de km sau chiar 250 de km, până în Debrecen sau Budapesta, pentru a asista la un eveniment cultural de calitate. „Ne-am gândit că Oradea merită și altceva, ieșirea din tipare, din mainstream. Deși ne aflăm în plină criză economică, blogul MuzicaDeVest.ro își propune să-i aducă pe cei din alte orașe la Oradea și începe seria de evenimente culturale printr-un concert extraordinar de free jazz", spune Ciprian Alexei, reprezentant blog. Ken Vandermak și Paal Nilssen-Love Duo vor evolua la Posticum, la data de 16 aprilie. Concertul va începe la orele 21.00. Biletul de intrare va costa zece lei.  

Evoluție

Duo-ul Ken Vandermak și Paal Nilssen-Love reprezintă unul dintre cele mai bine primite și apreciate duo-uri de pe scena internațională de jazz a momentului. În vara anului 2002, au inregistrat un album, „Dual Pleasure", în Oslo, pentru casa de discuri norvegiană Smalltown. La scurt timp după aceasta au susținut primul lor concert în cadrul Festivalului Internațional de Jazz Molde. Din 2002 Nilssen-Love și Vandermak au susținut numeroase concerte, inclusiv un tur scandinav în toamna anului 2006, cu duo-ul Mats Gustafsson și David Stackenas, un tur european în primavara lui 2008 împreună cu -guitar duo- Terrie și Andy de la The Ex, un tur Nord American în vara lui 2008 și un tur european în toamna anului 2009. „Abordarea lor muzicală a contextului de duo este feroce în intensitatea ei, un  vârtej stilistic ce combină o viteză ritmică extremă cu o destrămare și reasamblare formală. Pe multe planuri Nilssen-Love și Vandermak sunt mai dezlănțuiți în acest tablou decât în orice altă formulă, creează un mediu al improvizației construit în întregime pe risc, extremi în execuție și idei", scrie Ciprian Alexei, pe blogul www.muzicadevest.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite