Oradea: Mai puține infracțiuni în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Mai puține infracțiuni în Oradea
Oradea: Mai puține infracțiuni în Oradea

Inspectoratul Județean de Poliție Bihor a făcut evaluarea activității pe primele șase luni ale anului 2009, iar rezultatele arată o îmbunătățire a activității polițiștilor bihoreni.

Potrivit comisarului șef Liviu Popa, inspector șef IPJ Bihor, evaluarea nu s-a făcut de dragul statisticilor ci cu informații reale. El spune asta pentru că în anii trecuți cifrele din bilanț erau fictive, pentru a da bine în topul făcut la nivelul inspectoratului general. Pentru a sublinia aceast aspect Liviu Popa a dat și câteva exemple. În 2005, de exemplu, numărul infracțiunilor înregistrate a fost de circa 9.000, pentru ca în 2009 să fie de 15.000. Tot în 2005, numărul de dosare rezolvate a fost de doar 7.000, iar în 2008 a crescut la 13.000, cu aproape 90%. "Asta în condițiile în care numărul polițiștilor a crescut cu doar 10%, iar al polițiștilor judiciari cu 4%", spune comisarul șef Liviu Popa.

Polițiști sancționați

În privința accidentelor rutiere, acesta a precizat că numărul lor a rămas la un nivel acceptabil, fără creșteri esențiale. A crescut numărul infracțiunilor economice cu 72%, însă și numărul dosarelor soluționate, cu 38%. Potrivit comisarului șef 13 polițiști au avut abateri disciplinare, din care 2 ofiţeri şi 11 agenţi. Pentru abaterile disciplinare comise de către poliţişti au fost dispuse următoarele sancţiuni, zece sancţiuni cu „mustrare scrisă”, două sancţiuni de „diminuare a drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită cu 10 % pe o perioadă de 2 luni respectiv cu 15 % pe o perioadă de 3 luni și o trecerea în funcţie inferioară. Numărul evenimentelor rutiere in care au fost implicaţi politişti a scăzut de la 44 în 6 luni 2008 la 5 în 6 luni 2009.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite