Află aici totul despre clasele pregătitoare din Oradea! Vezi care sunt circumscripțiile făcute de Inspectorarul Școlar Județean Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a finalizat lista circumscripțiilor în care sunt arondați copiii care vor intra din această toamnă în clasele pregătitoare. De luni a început evaluarea psihometrică a viitorilor elevi, ca în data de 5 martie să înceapă înscrierea micuților la unitățile la care au fost arondați.

Vezi aici lista cu circumscripțiile școlare din Oradea!

Evaluarea psihometrică se realizează în perioada 20-29 februarie, iar în urma acesteia copiii vor primi o adeverinţă prin care se atestă că acesta este „Clinic sănătos/apt pentru şcoală". În Bihor, sunt aproximativ 2.000 de copii care vor trebui înscriși în clasele pregătitoare.

În intervalul 5-16 martie, părinții vor putea să solicite înscrierea copiilor în școala de circumscripție, ca în a doua etapă de înscrieri, din 20 până pe 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere. Apoi urmează o altă perioadă de redistribuire a copiilor care au fost înscriși în altă circumscripție decât cea la care a fost arondat, dar nu a fost admis nici în unitatea de învățământ respectivă.

Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi18 mai, vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate la care părinții i-au înscris.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite