Oradea: Iarna este ca vara pe aeroportul din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Iarna este ca vara pe  aeroportul din Oradea
Oradea: Iarna este ca vara pe aeroportul din Oradea

Cu programul de zbor stabilit, Aeroportul Oradea va primi marţi confirmarea că poate funcţiona în condiţii de iarnă.

CITEȘTE ȘI

Pistă nouă la Aeroportul Oradea

Zborurile internaţionale de pe Aeroportul Oradea se întrerup la Timişoara


Săptămâna aceasta, Aeroportul Oradea a primit de la companiile aeriene partenere  programul de iarnă al curselor regulate interne şi externe, pentru perioada 26 octombrie 2009 – 28 martie 2010. Spre bucuria conducerii aeroportului, dar şi a orădenilor care circulă de exemplu la Bucureşti, frecvenţa de vară s-a menţinut şi pentru sezonul de iarnă. 

„Programul este convenabil pentru pasagerii orădeni, care au două posibilităţi de întoarcere din capitală, una de după-masă şi alta de seară”, a spus Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului Oradea.

Cursele low-cost, în aşteptare

Potrivit acestuia, în 2008, prin aeroport au trecut aproximativ 45.000 de pasageri. „Numărul călătorilor din primele nouă luni ale acestui an este mai mare cu 10% decât cel înregistrat în acelaşi interval în 2008”, subliniază comandantul.

Planurile pentru extinderea pistei, astfel încât aeroportul să poată primi aeronave mai grele, de genul celor folosite pentru cursele low-cost, stagnează de aproape un an, de când s-a renunţat la ideea aeroportului cu două terminale.

„În luna mai am depus documentele la Ministerul Transporturilor, pentru a putea beneficia de finanţare europeană, pentru modernizarea aeroportului şi lungirea pistei”, a spus Pasc.

Pregătiţi de iarnă

Cu programul de iarnă stabilit, Aeroportul din Oradea va marca marţi finalizarea lucrărilor pentru pregătirile de iarnă ale pistei. Un reprezentant de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română va fi prezent la ultimele verificări, pentru a confirma că aeroportul este pregătit pentru sezonul hibernal.

Conducerea aeroportului ţine să sublinieze că incidentul petrecut în ianuarie 2009, când aeronava care-l avea la bord pe Ion Ion Ţiriac a ieşit de pe pistă, nu a fost cauzat de starea pistei, aceasta fiind deszăpezită cu utilaje performante. În plus, în aceeşi zi, pista fusese folosită de alte două aeronave.

Urgenţele medicale, tot mai frecvente


În prezent cursele regulate de pe aeroportul din Oradea sunt efectuate de către două companii, Tarom şi Carpatair. Pe la Oradea trec însă şi alte curse neregulate, între 20 şi 30 pe lună. Potrivit celor spuse de Gheorghe Pasc este vorba, printre altele, despre curse business. Cele mai multe dintre cursele neregulate sunt reprezentate, mai nou, de către elicopterele de intervenţii, care transportă bolnavi sau organele donate unor beneficiari din alte oraşe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite