Orădencele ard sute de calorii pe oră prin zumba, un program inspirat din dansuri africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de orădence renunţă la aerobic şi la fitness în favoarea noului program de modelare corporală. Specialiştii spun că prin această metodă inedită putem arde până la 1.000 de calorii, în timp ce aerobicul „aruncă” între 500 şi 700 de calorii pe oră.

Mitul corpului perfect lucrat la aparatele de fitness este dărâmat în patru paşi: merengue, salsa, cumbia şi reggaeton. Cel mai nou curent care s-a instalat şi în sălile din Oradea este zumba. „Te scoate din cotidian. Îţi pune în mişcare toate grupele musculare, lucrează bine talia şi şoldurile, exact acolo unde noi, femeile, avem probleme”, a explicat Andrea Nagy, una dintre orădencele care au ales noul program.

Fără limită de vârstă


Zumba este un concept introdus pe piaţa americană de un columbian, Beto Perez. „Este un program de întreţinere în care se regăsesc patru stiluri de dans. Fiecare stil are patru paşi de bază pe care se fac coregrafii. Un antrenament se întinde pe durata a 45 minute, în ritm cardio, iar accentul se pune pe buna dispoziţie”, a explicat Teodora Lăzuran, unul dintre cei trei instructori acreditaţi din România. „În timpul antrenamentelor se aplică o singură regulă: nimeni nu vorbeşte, toată lumea savurează exerciţiile şi muzica. Programul se adresează tuturor categoriilor de vârstă”, a spus Lăzuran.

Lunar, instructorii adaugă exerciţii şi piese noi. „Zumba este un curent răspândit în sălile de fitness din vest, însă mai puţin cunoscut la noi”, a povestit şi Cosmina Abrudan, practicantă de zumba.

Specialiştii spun că în timpul antrenamentului se ard între 800-1.000 de calorii. Asta, în condiţiile în care în timpul unui program obişnuit de aerobic se ard între 300-500 de calorii, iar pe durata unui antrenament de tae-bo, până la 800 de calorii pe oră.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite