Orădeni de toate vârstele păstrează orașul verde, preferând bicicletele (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Mondială a Mediului, peste o sută de biciclişti au făcut turul oraşului pe două roţi, pentru a evidenţia avantajele bicicletei. Ei au pornit în această dimineață din Parcul Magnoliei, cu destinația Parcarea Independenței, unde și-au ridicat bicicletele peste cap, conform tradiției de la celelalte evenimente organizate de către bicicliști.

Orădeni de toate vârstele au tras astăzi un semnal de alarmă, printr-un marş pe biciclete. Ei au traversat oraşul pe două roţi pentru a demonstra rapiditatea şi eficacitatea acestui mijloc de transport. Bicicliştii au pornit din Parcul Magnoliei. Printre ei s-a numărat şi micuţul David Sereban, în vârstă de opt ani, dedicat trup şi suflet ecologiei şi bicicletei sale. „Prima dată când m-am urcat pe o bicicletă aveam cinci ani”, a spus reprezentantul noii generaţii de orădeni.

image



Dă click pe poză pentru a vizualiza galeria foto

S-a remarcat şi Cristian Dăscălescu (26 ani), care, deşi are un picior amputat în urma unui accident cu motocicleta petrecut în urmă cu doi ani, preferă să circule cu bicicleta, în locul maşinii. „Sunt şofer de autobuz, dar prefer să mă deplasez cu bicicleta. Consider că aceasta e mult mai sigură decât motocicleta”, a spus Cristian. Orădeanul Adrian Balaj (33 ani) crede şi el că cea mai rapidă metodă de a traversa oraşul este cu bicicleta, în ciuda riscurilor şi a şoferilor neatenţi din trafic.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite