Colegii, prietenii și familia au intrat în doliu pentru cuplul plecat spre cer pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa luni vroiau să ajungă în Albania. Sergiu şi Magdalena Mărcuş, tinerii decedaţi în urma accidentului de motocicletă, au trecut în eternitate ca şi în căsnicie: pe două roţi.

Sergiu, de 26 de ani, şi Magdalena Mărcuş, de 25 de ani, formau un cuplu model şi erau foarte apreciaţi la şcoala unde învăţau, Colegiul Biblic Est European din Oradea (CBEE). Astăzi, cei doi tineri au fost conduşi pe ultimul drum de familii, prieteni şi colegi, în cadrul ceremoniei care a avut loc la Turda, locul de origine al lui Sergiu.

„Erau un cuplu exemplu pentru colegi şi pentru profesorii cu care au intrat în contact. Ştiu despre Magda că era prima în anul ei de studiu şi el era un soţ foarte atent. Îşi făceau mici atenţii zilnic şi camera lor era plină de mesaje de dragoste”, a povestit Florin Ghiurău, prorectorul colegiului. Magda este originară din Piatra Neamţ şi căsătoria cu Sergiu a adus-o la Oradea, pentru a urma cursurile CBEE, unde se pregătea să finalizeze cursurile anului I.

„Magda a dat primul examen luni, înainte de tragedie, şi după au plecat împreună la drum pe motocicletă. Sergiu era experimentat la condusul motocicletei, ştiu că avea motor de la 16 ani şi nu îmi pot închipui cum s-a ajuns aici. Voiajul lor de nuntă l-au făcut cu motocicleta şi erau obişnuiţi cu drumuri lungi pe două roţi”, a explicat Florin Ghiurău.

Se visau misionari

Sergiu şi Magda Mărcuş se pregăteau să plece în misiune în Albania pe 16 iulie şi să lucreze cu copiii de acolo. „Erau foarte entuziasmaţi pentru că ei îşi doreau foarte mult să devină misionari full-time şi plecarea în Albania le asigura o pregătire în acest sens. Cei doi credeau că pot să aibă succes şi în rândul copiilor musulmani şi că pot răspândi creştinismul”, a declarat Florin Iosif, profesor de teologie la CBEE.

Filmul unei tragedii neanunţate

Accidentul în urma căruia soţii Sergiu şi Magdalena Mărcuş şi-au pierdut viaţa s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în cartierul Nufărul. Bărbatul care conducea motocicleta se deplasa cu viteză destul de mare, cu toate că străzile erau acoperite cu apă. În urma impactului violent, bărbatul a decedat pe loc, după ce motocicleta a acroşat partea din spate a unui autoturism care a redus viteza pentru a face un viraj la stânga. Tânăra a decedat în noaptea de luni spre marţi, la ora 3.00, la Spitalul Judeţean din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite