Student din Mauritius șef de promoție la Facultatea de Medicină din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inder Mohamud Shakeel a venit în 2005 la Oradea pentru a studia medicina şi a ajuns şef de promoţie. Provocarea cea mai mare pentru tânărul mauritan este de a învăţa limba română deoarece este tentat să îşi continue cariera în România.

Universitatea din Oradea şi-a premiat şefii de promoţie de la toate specializările celor 18 facultăţi. Poate cea mai exotică prezenţă, între premianţi, a fost cea a lui Inder Mohamud Shakeel, student originar din Mauritius, şef de promoţie la specialitatea Medicină generală, cu predare în limba engleză. Deşi a avut unele dubii atunci când a sosit în România, în urmă cu cinci ani, proaspătul absolvent este decis acum să rămână în ţara noastră.

„Am ales România şi implicit Oradea, pentru că studiile aveau un cost rezonabil. Iar cine vrea să devină medic poate învăţa oriunde. Aici am venit în 2005 şi cu toate că am fost reticent la început, am găsit prieteni şi profesori foarte buni de la care am ce învăţa”, spune Mohamud. Acesta recunoaşte că la început a fost o schimbare majoră şi că acum provocarea numărul unu este să înveţe româna pentru că ia în considerare o carieră de medic în ţara noastră.

Faptul că acum a ajuns să fie şeful de promoţie al specializării sale, cu o medie de 9,55, este o confirmare a efortului zilnic de trei sau patru ore de studiu. „A fost mai uşor decât aş fi crezut pentru că studiem mult în grup şi ne ajutăm reciproc, iar invidia din grup, să zicem, este constructivă”, spune tânărul absolvent.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite