Oradea: Obligaţi să bată recordul de viteză pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Obligaţi să bată recordul de viteză pe zebră
Oradea: Obligaţi să bată recordul de viteză pe zebră

Orădenii trebuie să treacă strada în doar câteva secunde, din cauza noilor setări.

Cel mai rău e la intersecţia Decebal - Călăraşi, unde semafoarele inteligente le acordă pietonilor patru secunde ca să traverseze strada.

Din toamna lui 2008, de când s-au instalat semafoarele inteligente pentru fluidizarea traficului, pietonii trebuie să traverseze aproape în zbor, unele străzi din Oradea. Celebră este intersecţia bulevardului Decebal cu strada Călăraşi, unde semafoarele inteligente le acordă pietonilor patru secunde ca să treacă strada.

Timpul mediu pe care îl au orădenii  ca să traverseze la semafor este cuprins între 14 şi 30 de secunde, potrivit informaţiilor primite de la Leontin Pătcaş, şef al biroului de control amenajare drumuri publice şi siguranţa circulaţiei, din cadrul Primăriei Oradea. Pentru a trece peste Podul Dacia, care presupune şi două linii de tramvai şi circulaţia a două coloane de maşini pe ambele sensuri, orădenii au la dispoziţie şapte secunde. De cele mai multe ori, pietonii pornesc pe culoarea verde a semaforului, pentru ca, la mijlocul zebrei, să fie surprinşi de culoarea roşie.

„Ar trebui să fiu atletă ca să reuşesc să ajung pe cealaltă parte în intervalul acordat”, se plânge Lenuţa Şimon, o doamnă de 45 de ani, care locuieşte în zonă. La fel spune şi pensionarul Nicolae Covaci, care locuieşte lângă piaţa Decebal. „Trebuie să aştept o veşnicie până se face verde. Când în sfârşit se schimbă culoarea, nu apuc să ajung decât la jumătatea trecerii, că e din nou roşu”, ne-a povestit în această dimineaţă Nicolae Covaci. Autorităţile spun că „automatul” instalat gratuit de firma Alien Concept va fi scos din funcţiune, deja fiind achiziţionate sisteme noi pentru fluidizarea traficului.

Viteză
Pietonii au la dispoziţie patru secunde ca să traverseze strada

Ni s-a cerut să fluidizăm traficul. Asta am făcut.
Horea Vuşcan, reprezentant Alien Concept

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite