Obiecte vechi de câteva sute de ani, expuse la târgul colecționarilor de antichități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecționari de antichități din Oradea se întrec în cele mai prețioase, vechi și speciale obiecte pe care le-au expus în această dimineață în Parcul Bălcescu. Antichitățile au ocupat loc de cinste pe tarabele negustorilor și cu cât au fost mai vechi, cu atât au fost mai admirate de vizitatori.

Tablouri, vase din argint, cutii pentru bijuterii, farfurii din porțelan și multe alte obiecte de valoare pot fi admirate zilele acestea la Târgul Anticarilor. Nici măcar ploia din această din această dimineață nu i-a oprit pe colecționarii de antichității să își expună valoroasa marfă, pe care, spune ei, o adună de toate colțurile lumii. Ioan Kovari colecționează de câțiva ani monede din metal. La târg a reușit să expună câteva mii de bănuți, pe care i-a grupat pe ani sau în funcție de țările de proveniență.

Monede de peste 2 000 de ani

„Cele mai vechi monede expuse la târg sunt din anii 1 800, din țări precum, Germania, Austria, Ungaria sau Grecia, dar am acasă altele din timpul romanilor, adică de peste 2 000 de ani. Sunt foarte pasionat de ele și îmi place să colecționez cât mai multe", a explicat Ioan Kovari.

Moștenire de familie

Pentru că orădenilor le plac lucrurile vechi, două cărți biblice expuse de colecționarul Iosif Florea, care datează din anii 1 700, au fost atracția târgului. „Cărțile se numesc Kiriacorion, au câteva sute de ani și le-am primit moștenire. Sunt scrise în ebraică și conțin învățături biblice. Ele au fost transmise în familia mea din generație în generație, astfel că au și o semnificație sentimentală deosebită, pe lângă cea istorică", a mărturisit anticarul. Orădenii pot vizita și mâine obiectele expuse la târgul anticarilor, ei având posibilitate să și achiziționez unul sau mai multe obiecte de valoare, la prețuri, spun colecționarii, de criză.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite