Oaze de liniște pentru orădeni, în mijlocul orașului, pe malul Crişului Repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii vor avea ocazia să fugă din mijlocul caniculei pe malul Crișului, chiar dacă astea înseamnă să facă doar o plimbare până în centrul orașului. Direcția Apelor Crișuri a anunțat că va amenaja malurile, atât între podul pietonal și podul Decebal, cât și între cartierul Rogerius și Primăria Oradea.

"Intenția acestui proiect este ca de la intrarea în Oradea și până la ieșire orădenii să se poată plimba pe jos, cu căruciorul sau cu bicicleta, chiar pe mal", a spus purtătorul de cuvânt Anca Mihociu. Noile amenajări vor veni astfel în continuarea promenadei dintre podul Dacia și cel pietonal de la The Bridge. "Lucrările la tronson va fi gata până la finele  lui august", explică Mihociu. Practic, în zona de promenadă, pentru orădeni au fost amenajate băncuțe și mese de lemn, scări de acces, coșuri de gunoi , ultima tușă pe care o au de adăugat fiind balustradele din fier forjat.

Zone pentru toate vârstele

În același timp și administrația locală investește peste 600.000 de lei  pentru a amenaja locuri de recreere pe malul apei. Astfel,  zona cuprinsă între Podul Decebal şi Podul Densusianu s-a transformat deja în punct de atracție  fiind doatată cu alei,  locuri de joacă pentru copii, un  teren de sport, un ţarc pentru câini, 13 foişoare și bănci de odihnă. „Întreaga zonă a fost gândită în aşa fel, încât să servească toate categoriile de vârstă. Avem subzone: copiilor amenajată cu aparate de joacă pe cea tinerilor amenajată cu terenuri de sport și zona cu filigorii concepută pentru recreerea celor mai în vârstă", a spus primarul Ilie Bolojan. Ultima amenajare pe care primăria o are de făcut este creerea a 300 de locuri de parcare și amenajarea unui teren de sport chiar lângă podul Densusianu, în locul garajelor care există în prezent.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite