INVESTIȚIE Un mall nou și o mie de noi locuri de muncă, în 2012, în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou mall se va ridica anul viitor pe locul fostei fabrici Înfrăţirea
Un nou mall se va ridica anul viitor pe locul fostei fabrici Înfrăţirea

Prima Shopping Center va fi construit în cartierul Decebal, pe locul fostei fabrici Înfrăţirea. Investiţia realizată de Oasis Development se ridică la 50 de milioane de euro şi va asigura o mie de noi locuri de muncă pentru orădeni.

Oasis Development va începe în primăvara anului 2011 construcţia Prima Shopping Center Oradea, primul mall localizat în centrul oraşului. Complexul va fi ridicat pe locul fostei fabrici Înfrăţirea, în cartierul Decebal. Noul mall a fost închiriat înainte de a fi construit. Potrivit reprezentantului Oasis Development, Klaus Reisenauer, complexul are deja un grad de ocupare de 50 la sută. 

Joburi şi oportunităţi

Mall-ul va avea peste 120 de magazine şi mărci cunoscute, va avea o suprafaţă de peste 24.000 de metri pătraţi şi va fi gata la sfârşitul anului 2012. Datorită faptului că va fi amplasat în centrul oraşului, investitorii estimează că mall-ul va fi vizitat de 25.000 de cumpărători, în medie, pe zi. În a doua fază de dezvoltare, proiectul de la Oradea mai cuprinde un hipermarket de peste 13.000 de metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, acestea urmând să fie deschise până la sfârşitul anului 2013.

Dacian Palladi, consultant financiar, susţine că dezvoltatorii care au anunţat că investesc la Oradea mizează probabil pe o dezvoltare regională. „ Oricum, pentru Oradea e un lucru bun, vad comercial, locuri noi de muncă, oportunităţi”, a precizat Palladi. „Era nevoie de un astfel de complex în centrul oraşului. Toate oraşele mari au. Să luăm exemplul Debreţinului care a deschis anul trecut Forum”, a precizat Dan Octavian, reprezentantul Federaţiei Patronilor Bihor. Şi investitorul Shopping Center Hollding va deschide un mall în 2011, Oradea Shopping City, pe locul fostului Tiago Mall, primul mall din România intrat în faliment. Investitorii mizează pe o zonă importantă de agrement, cu multiplex, piste de bowling, cazino şi spa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite