O zi din viața unui voluntar străin la organizația Caritas Eparhial Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmed și Stephen confecționează felicitări
Ahmed și Stephen confecționează felicitări

O zi din viața unui voluntar  începe câteodată la ora 8.00, cu analize. Pentru că ei vor intra în contact cu oamenii vitregiți de soartă, care în cele mai multe cazuri au sistemul imunitar la pământ. Voluntarii pornesc apoi să-și îndeplinească saricinile de zi cu zi.

"După analize, am mers la sediul Caritas Eparhial. De la ora 10.00 până la prânz, am împărțit haine beneficiarilor", povestesc cei doi voluntari. Ahmed spune că nu le-a fost foarte greu să se înțeleagă cu oamenii. În primul rând pentru că cei doi au luat lecții de limba română și au învățat câteva cuvinte de bază care să-i ajute să se facă înțeleși. În plus "oamenii care vin după haine știu de la început de ce au nevoie și ne arată dacă își doresc pantaloni sau bluze", explică și Stephen.

Dincolo de împărțirea hainelor , cei doi băieți au dat o mână de ajutor la distribuirea formularelor. "Fiecare beneficiar trebuie să-și completeze datele în formular. Doar așa se poate ține o evidență", au specificat voluntarii. La ora 13.00, Ahmed și Stephen se întâlnesc cu oamenii care sunt înscriși la programul "O masă caldă". Grupul țintă al programului sunt oamenii fără adăpost, care dorm la Azilul de Noapte și trăiesc ziua pe străzi. O altă categorie care beneficiază de ajutor sunt pensionarii care nu au unde să-și gătească. Zilnic 30 de persoane au parte de masă, componența grupului fiind schimbată prin rotație. Ziua voluntarilor se termină, după caz, printr-un seminar sau prin confecționarea de felicitări. "Am participat la seminarii în care explicăm importanța voluntariatului în general și acțiunile Caritas Eparhial. Trainingurile de acest fel sunt dedicate elevilor de liceu", explică cei doi.

Fundraising prin felicitări
Vânzarea felicitărilor confecționate manual este una dintre metodele prin care organizația reușește să asigure alimente pentru nevoiași. Chiar dacă nu se strâng sume mari, fiecare bănuț ajută un om aflat în impas. De Crăciun, felicitările confecționate de voluntari au avut succes așa că s-au hotărât să repete acțiunea și cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ahmed și Stephen lucrează cot la cot cu alți 15 voluntari care se ocupă special de felicitările unicat.

Oameni prietenoși și profesioniști

Ahmed și Stephen vor pleca din România la începutul lunii mai. Ei au rămas impresionați de primirea pe care le-au făcut-o orădenii și spun că, dacă li se va mai ivi ocazia, se vor întoarce cu drag. "Oamenii sunt foarte prietenoși. Chiar și cei mai în vârstă, care nu stăpânesc limba engleză își dau interesul să se facă înțeleși", explică tinerii, vădit impresionați. Cei doi au mai specificat că de când sunt în țară li s-au schimbat perspectivele și că nu au mai întîlnite un ONG atât de bine organizat și profesionist cum e Caritas Eparhial.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite