Peste o mie de orădeni şi-au programat deja nunta, jumătate dintre cupluri via net

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șapte persoane vor rămâne fără un loc de muncă, după fuziunea dintre DEP și primărie
Șapte persoane vor rămâne fără un loc de muncă, după fuziunea dintre DEP și primărie

Oficiul stării civile şi site-ul de programare a căsătoriilor au fost luate cu asalt de 500 de cupluri în doar două zile. Cea mai dorită zi pentru oficierea căsătoriilor este 21 august 2010, dată care va aduce în faţa ofiţerului stării civile 23 de cupluri.

Mădălina Drimbe, în vârstă de 21 de ani, şi Valeriu Tudurean, de 25 de ani, sunt printre primii tineri care şi-au rezervat deja data căsătoriei, la oficiul de stare civilă din Oradea. Pentru a putea alege ziua dorită, 12 iunie, cei doi însurăţei s-au grăbit să îşi rezerve data la care se vor căsători.
La fel ca ei au făcut alte cinci sute de cupluri orădene, care ori au luat cu asalt oficiul de stare civilă, ori au „înroşit” site-ul de programare a căsătoriilor, inaugurat luni, de către Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Oradea.

Sistemul online se bucură de popularitate
„Aproape jumătate din cei care s-au programat au folosit sistemul online”, spune Cristian Popescu, şef serviciu stare civilă. Prin internet, mirii îşi pot rezerva o singură zi pentru căsătorie, pe baza codului numeric personal.
Faţă de anul trecut, când în primele cinci zile lucrătoare din an s-au rezervat datele pentru 600 de căsătorii, anul acesta, în numai două zile s-a ajuns la 500. Dacă în 2009, cea mai solicitată zi de către cei care şi-au făcut rezervări pentru nunţi încă din prima săptămână a anului a fost 4 iulie, mirii din 2010 vor să spună „Da” în faţa ofiţerului stării civile în ziua de 21 august. În 2010, în Oradea, căsătoriile se oficiază la Casa Tineretului şi în sala Traian Moşoiu a primăriei. La Casa Tineretului, mirii beneficiază de 15 minute pentru oficierea căsătoriei, în timp ce în impozanta sală a primăriei, viitorii soţi au la dispoziţie o jumătate de oră.
Cei care vor ca ofiţerul de stare civilă să le oficieze căsătoria într-o locaţie aparte, fie ea hotel, restaurant sau alt decor corespunzător, trebuie să plătească o mie de lei.

Puţine nunţi de Sfântul Valentin
Doar două cupluri au ales ziua de 14 februarie 2010, pentru a se căsători civil. Fiind vorba de o zi de duminică, oficierea căsătoriilor va avea loc în sala Traian Moşoiu a primăriei orădene, de la orele 11.30 şi 12.00. Anul acesta, taxele de închiriere sunt de 150 lei (sâmbăta) la Casa Tineretului şi 350 lei (sâmbăta şi duminica), în sala Traian Moşoiu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite