O comisie formată la nivelul primăriei se va asigura că drumurile din oraș sunt practicabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Comisia municipală de combatere a poleiului și de deszăpezire va avea grija ca orădenii să nu aibă de suferit din cauza vremii, în această iarnă. Comisia se va asigura ca programul de intervenție împotriva căderilor masive de zăpadă este respectat cu sfințenie.

La nivelul instituţiei s-a constituit Comisia municipală de combatere a poleiului şi de deszăpezire în perioada de iarnă 2009-2010, formată din reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei Comunitare, Poliţiei Municipiului, S.C. RER Ecologic Service, S.C. Compania de Apă, RA OTL, RAPAS, S.C. Selina.

"În cazul apariţiei poleiului sau în caz de ninsoare de peste 5 centimetri grosime, conducătorii S.C. RER Ecologic Service, RA OTL, RAPAS şi Compania de Apă au obligaţia ca în termen de 30 de minute să se prezinte la sediile unităţilor pe care le conduc pentru a primi dispoziţiile Comisiei municipale de combatere a poleiului şi de deszăpezire, pentru pregătirea intervenţiei, conform programului", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Carmen Cherteș.

Totodată, Poliţia Comunitară va asigura serviciul de permanenţă prin dispecerul de serviciu (0259/969 sau 0800/800-518) care, în caz de apariţie a poleiului şi a ninsorii de peste 5 cm grosime, are următoarele atribuţii: anunţă telefonic membrii comisiei municipale de deszăpezire, anunţă ofiţerii de serviciu de la S.C. RER Ecologic Service, în vederea punerii în funcţiune a utilajelor, astfel încât, în maxim 60 de minute, utilajele de intervenţie să fie pe traseele stabilite de Comisia municipală de combatere a poleiului şi de deszăpezire.

Traseele pe care vor acţiona aceste utilaje sunt, în ordinea priorităţilor, următoarele: intrările principale în municipiu, arterele principale, podurile şi intersecţiile din municipiu, traseele de tramvai şi autobuz, căile de acces pentru instituţii şi societăţi de utilitate publică, străzile secundare.

Concomitent cu intervenţia mecanizată, Comisia municipală de combatere a poleiului şi de deszăpezire stabileşte zonele de intervenţie cu mijloace manuale pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite