OPERAŢIUNEA ETNO Circa 70 de elevi şi studenţi din Oradea, implicaţi în trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt traficanţi şi 62 de consumatori de droguri, toţi din Oradea, sunt implicaţi într-un dosar de trafic de droguri. Aceştia sunt acuzaţi că au pus bazele unui adevărat laborator de fabricare a unui drog de mare risc, JWH- 018.

Tineri orădeni, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, traficanţi şi consumatori de droguri, au fost cercetaţi de către poliţiştii B.C.C.O. Oradea - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea. Aceştia au sesizat săptămâna aceasta instanţa de judecată, cu privire la activitatea infracţională a grupării care număra 70 de persoane, dintre care opt sunt suspectate de trafic internaţional şi distribuire de  cannabis şi de droguri de mare risc (JWH- 018). Potrivit informaţiilor transmise de către ofiţerul de presă Sorin Secară, doi dintre suspecţi au fost prinşi în în flagrant, în timp ce încercau să introducă în ţara 145 grame de canabis. Totodată, au fost depistaţi 62 de consumatori de droguri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, toţi din Oradea.

Laborator de făcut droguri

 Activitatea infracțională a acestora a fost coordonată de F.A., care este suspectat că, în perioada februarie - decembrie 2010 ar fi procurat din Cluj aproximativ patru kg. de droguri de mare risc (JWH-018), pe care le-ar fi distribuit către C.D., de 24 de ani, M.M., de 23 de ani, U.A., de 25 de ani, C.A., de 24 de ani, P.O., de 24 de ani, A.O., de 23 de ani şi H.J., de 21 de ani, care, la rândul lor, aveau propria reţea de consumatori. Odată cu arestarea suspecţilor care au pus bazele unui laborator de fabricare a drogului JWH-018, F.A. şi C.D. au hotărât să demareze o altă activitate de distribuire de droguri. Astfel, aceştia s-au deplasat în Olanda, de unde au procurat 145 grame de canabis, pe care intenționau să-l comercializeze în România. „Cei doi tineri au fost depistați având asupra lor cele 145 grame de canabis la intrarea în ţară, prin Punctul de Trecere al Frontierei Borș, cannabisul fiind confiscate", a spus Sorin Secară.

Doi în arest

Faţă de F.A. şi C.D. s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile, iar ceilalţi suspecţi sunt cercetați în stare de libertate. „Poliţiştii B.C.C.O. au identificat şi cercetat în această cauză 62 de tineri consumatori de droguri, cei mai mulți dintre aceștia fiind elevi şi studenţi. Cei opt suspecți riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 și 15 ani, iar cei 62 de consumatori au fost sancționați cu amendă de 500 lei de fiecare", a mai spus Sorin Secară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite