OFERTE Taberele din Bihor, pregătite pentru vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra de la Şuncuiuş este căutată de elevi datorită peşterilor din zonă
Tabăra de la Şuncuiuş este căutată de elevi datorită peşterilor din zonă

Elevii au intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte programul şcolar. La sfârşitul acestei săptămâni clopoţelul va suna pentru ultima dată în acest an şcolar, iar mult aşteptata vacanţă de vară îşi intră în drepturi. Marea sau muntele îi aşteapă pe aceştia să se relexeze şi în acelaşi timp să se distreze. Cele aproape 300 de locuri disponibile, în taberele din Bihor, sunt împărţite în patru zone, Orade

Oferta taberelor din Bihor este una modestă. Cele aproape 300 de locuri disponibile sunt împărţite în patru zone. Cele mai solicitate sunt taberele de la Oradea şi de la Şuncuiuş. „În fiecare an cerinţa pentru aceste două centre de agrement este cea mai mare. Elevii din ţară preferă Oradea pentru că atracţia turistică o reprezintă Băile Felix. Cei care optează pentru această destinaţie au la dispoziţie 80 de locuri, camerele au patru paturi, grup sanitar propriu, televizor şi cantină. Costul unei zile este de 81 de lei, bani în care sunt incluse şi trei mese", ne-a spus Ciprian Gavra, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Bihor.

În tabăra de la Şuncuiuş sunt 60 de locuri într-un pavilion cu trei niveluri, plus alte 20 de locuri în zece căsuţe. Aici elevii au în cameră între două şi cinci paturi, iar grupul sanitar este comun. În schimb, cazarea este mai ieftină, respectiv 61 de lei, cu trei mese incluse. La centrul de agrement de pe Valea Brătcuţei sunt disponibile 25 de locuri într-o cabană cu două niveluri, fiecare cameră având câte trei paturi. Totodată, centrul mai oferă alte 50 de locuri în căsuţe. Pentru o zi de cazare şi masă elevii vor plăti 57 de lei.

Nu mai puţin de 55 de locuri sunt disponibile şi în tabăra de la Remeţi. Cazarea se face în camere de câte două sau patru locuri, grupuri sanitar fiind comun. Preţul cazării este de 57 de lei pe zi, cu trei mese incluse.

Un bilet cât un sejur

Reprezentanţii DJTS Bihor susţin că, din păcate, în ultimii ani numărul elevilor care aleg taberele din Bihor este în scădere, iar unul dintre principalele motive îl reprezintă costul ridicat al transportului feroviar, dar şi lipsa infrastructurii rutiere. „De obicei optau pentru centrele de agrement de la noi, elevii din Sud şi din Est. În ultimii ani numărul lor este tot mai mic deoarece un bilet dus-întors, cu trenul, ajunge să coste cât aproape tot sejurul, petrec peste 12 ore pe tren, iar altă posibilitate nu prea au, deoarece infrastructura rutieră lipseşte", a afirmat Ciprian Gavra, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Bihor.

Administratorii centrelor de agrement susţin că sunt  pregătiţi să-i primească pe elevi şi să le ofere condiţii cât mai bune. „Pregătirile sunt pe ultima sută de metri. S-au făcut investiţii şi reparaţii acolo unde a fost cazul. Îi aşteptăm pe elevi şi sperăm să fie mulţumiţi de oferta noastră", ne-a spus Lenuţa Manea, administratorul taberei de la Remeţi. În oricare din cele patru locaţii, elevii vor face drumeţii pe traseele din zonă şi excursii cu autocarul. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite