Numărul accidentelor și victimelor de pe șosele județene a scăzut din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii fac economii serioase pe timp de criză. Asta se vede și pe șoselele din județ, unde traficul a scăzut considerabil în ultimul an. Există și un aspect pozitiv în acest lucru. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața pe șosele a scăzut cu 10%-15%. Polițtiștii cred că toatea astea se datorează crizei economice.

Că ar fi criza de vină confirmat si orădenii care dețin mașină, însă în ultima perioadă o folosesc tot mai puțin, pentru că se văd nevoiți să strângă cureaua. Liviu Bejușca a lucrat la CFR și de câteva luni este șomer. O dată ce i-au scăzut veniturile s-a vâzut nevoit să facă economii. Astfel, a ajuns să-și țină mașina mai mult în garaj. "Orădenii nu-și mai permit să circule cu mașinile personale și asta se vede în trafic. De ceva timp mi-e groază să mai scot mașina din garaj. Motorina și benzina s-au scumpit foarte mult, prețul lor depășind acum un euro, astfel că nu mă mai încumet să circul cu mașina prin oraș", a povestit Liviu Bejușca. Orădeanul spune că din păcate nu prea are nici o altă alternativă pentru deplasare. "Nici nu mijloacele de transport în comun nu sunt tocmai o soluție", a subliniat Bejușca.

Trafic mai mic pe cea mai aglomerată șosea

Polițiștii spun că în ultimele luni au observant că șoselele din județ nu mai sunt la fel de tranzitate ca înainte și că, prin urmare, a scăzut numărul accidentelor. "Numărul accidentelor și al morților de pe șosele au scăzut cu 10%-15%. Scăderea a fost înregistrată pe fondul crizei economice. Se circulă mai puțin și tranzitul este mai mic", a declarat comisarul șef Dorin Sava, șeful Serviciului Poliției Rutiere Bihor. "Traficul nu a scăzut cu valori exagerat de mari, dar se simte că se circulă mai puțin. De exemplu, înainte, noaptea la ora 2.00, pe DN 1 se circula intens, acum drumul este liber pe timpul nopții", a explicat șeful SPR Bihor.

Miercurea, evitați DN 1

Cea mai aglomerată șosea din Bihor este DN 1 Borș - Cluj, șoseaua de intrare în țară, din Ungaria. În primele șase luni, potrivit Poliției Rutiere, pe cel mai circulat drum au fost 20 de accidente, în urma cărora și-au pierdut viața doi oameni și zece au fost răniți grav. Principala cauză a fost viteza excesivă. Orădenii care vor să evite accidentele, trebuie să știe că cea mai periculoasă zi, pe DN 1, este ziua de miercuri, iar intervalele orare între care se produc cele mai multe accidente sunt 07.00 - 10.00 și 15.00-17.00.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite