Numărul șomerilor a crescut mult în Bihor după rezultatele dezastruase de la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rândurile şomerilor din Bihor se îngroaşă. În opinia lui Dorel Drăghici, directorul AJOFM, numărul şomerilor din judeţ s-a înmulţit datorită absolvenţilor care prefer indemnizaţia de şomaj în detrimentul continuării studiilo. Numai aceștia au depus peste 1.000 de dosare după rezultatele de la BAC.

Rândurile şomerilor din Bihor se îngroaşă. Trendul de scădere a cifrelor şomerilor de la începutul anului a ţinut numai şase luni de zile. În luna ianuarie, Bihorul avea peste 15.000 de şomeri, iar în iunie erau înregistrateîn baza Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor în jur de 9.000 de persoane. În prezent însă, situaţia s-a schimbat, iar Bihor a ajuns să aibă 10.000 de şomeri.Criza economic îşi face simţită prezenţa în continuare, mai ales în mediul privat, de unde provin cei mai mulţi şomeri, aproape 2.500. În momentul de faţă, rata şomajului din Bihor a atins cota de 3,31

În opinia lui Dorel Drăghici, directorul AJOFM, numărul şomerilor din judeţ s-a înmulţit datorită absolvenţilor care prefer indemnizaţia de şomaj în detrimentul continuării studiilor „Creşterea este consecinţa depunerii celor 1.000 de dosare de şomaj de către absolvenţii de liceu ori facultate din judeţ", a spus Drăghici.

Absolvenţii din Bihor care nu doresc să îşi continue studiile îşi pot depune dosarul de şomaj la sediul agenţiei, pentru a beneficia de indemnizaţia în cuantum de 250 de lei, acordată pe o perioadă de şase luni. Termenul limitită de înscriere este ultima zi a lunii august.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite