Norul de cenușă produs de erupția vulcanică din Islanda se apropie de Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda se va apropia de nord-vestul țării, în cursul zilei de sâmbătă. Deși în România au fost anulate până în prezent 57 de curse aeriene, Aeroportul din Oradea nu este afectat.

Gheorghe Pasc, directorul general al Aeroportului din Oradea, ne-a informat că nicio cursă nu a fost anulată azi, pe fondul apropierii norului de cenușă. „Nu cred că vom anula curse, nici mâine", a spus Pasc.

Praf

Potrivit unui comunicat de presă, Agențiile pentru Protecția Mediului din Bihor, Maramureș, Satu Mare și Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului și eventualele concentrații de pulberi totale în suspensie, precum și fracțiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate, cât și cu metode manuale. „În Bihor există trei stații automate care monitorizează calitatea aerului. Cred că, după mii de kilometri, norul s-a diluat și ar putea determina depășiri ale valorilor normale doar în privința prafului", a spus Călin Mocanu, șeful Gărzii de Mediu Bihor.

Vezi aici cum a afectat norul celelalte județe din nord- vest

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite