Oradea: Nimic suspect la toaletele de la școala din Ineu de Criș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Nimic suspect la toaletele de la școala din Ineu de Criș
Oradea: Nimic suspect la toaletele de la școala din Ineu de Criș

Toaletele de peste două miliarde de lei vechi își merită toți banii. Constructorii mai au la dispoziție o lună, pentru a le ridica.

În urma controlului efectuat de echipa mixtă, formată din câte un reprezentant al Prefecturii Bihor, al Inspectoratului Școlar Județean și al Inspectoratului de Stat în Construcții Bihor, prefectul Gavrilă Ghilea a anunțat astăzi că nimic nu miroase a necurat, la școala din Ineu de Criș. „Licitația a fost efectuată la 8 decembrie 2008 iar la 17 februarie 2009 s-a încheiat contractul, care presupune ca proiectul să fie executat în douăsprezece luni”, a spus Gavrilă Ghilea. În cazul în care cei 262.189,13 lei, banii care reprezintă valoarea la care a fost adjudecată licitația, nu ar fi fost folosiți până în luna martie a lui 2009, finanțarea ar fi fost retrasă, a specificat astăzi prefectul. Din acest motiv constructorul, firma Durpex Construct, a trebuit să investească 250.000 de lei într-o materie primă pe care nu a apucat încă să o folosească.

262.189,13 lei pentru 120 mp
Potrivit informațiilor primite de la Dumitru Togor, primarul din Ineu de Criș, proiectul toaletelor și camerei pentru centrala termică a costat 33.000 de lei. Cei 262.189,13 lei urmau să fie investiți într-o suprafață construită de 120 mp, din care 90 de mp pentru opt toalete. Toate acestea înseamnă ridicarea a două corpuri noi, care vor fi amplasate lângă școală.

Probleme cu terenul
Prefectul Ghilea a mai spus azi că lucrările la toaletele „de lux” au întârziat și din cauza unor nereguli legate de proprietatea terenului pe care vor fi construite cele două corpuri. „Abia la 10 iunie 2009 s-a rezolvat problema cu terenul”, a spus Ghilea. Constructorul a primit termen pentru finalizarea lucrărilor data de 15 octombrie. „În caz contrar vor fi penalizați zilnic, cu 1% din întreaga sumă licitată”, a atras atenția prefectul, amintind că instituția pe care o conduce nu are rolul de a anula sau accepta o licitație care a fost deja realizată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite