Nicolae Forminte vrea să o testeze pe Sarah Jurcuț, campioana Australiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarah Emily Jurcuţ şi medaliile
Sarah Emily Jurcuţ şi medaliile

Antrenorul lotului naţional de gimnastică feminină al României, Nicolae Forminte, a declarat că este posibil ca Sarah Emily Jurcuţ să se antreneze în România şi să reprezinte ţara noastră la competiţiile internaţionale, dacă fetiţa are şi cetăţenie română.

 „Desigur, sportiva trebuie testată înainte, pentru că sistemul din Australia este complet diferit faţă de cel de la noi. De asemenea, Nicolae Forminte, antrenorul gimnastelor de la Deva a mai declarat pentru Adevărul de Seară, Ediţia de Hunedoara, că Sarah Jurcuţ nu ar putea, să reprezinte Australia la Campionatele Mondiale care se vor desfăşura în 2011, la Tokio, pentru că nu se încadrează la categoria de vârstă.

„Dacă fetiţa are 12 ani, probabil că va putea să concureze cel mai devreme în 2012, la Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice. Pentru a face parte din lotul de senioare şi pentru a concura la Campionatele Mondiale trebuie ca în anul de desfăşurare al competiţiei să împlinească 16 ani".

Forminte vrea s-o testeze pe Sarah

Antrenorul lotului naţional de gimnastică a adăugat că este foarte bucuros că australianca de origine română îşi doreşte să concureze pentru ţara din care provine şi a menţionat că aşteaptă de la părinţii acesteia casete demo sau scurte filmări, inclusiv via e-mail, care să demonstreze talentul fetei. „Singurul criteriu care va conta pentru acceptarea sportivei este valoarea, însă pentru a-mi da seama care este nivelul ei trebuie să văd imagini cât mai concrete.

Dacă fata are abilităţi, voi face o propunere federaţiei (n.r. Federaţia Română de Gimnastică), singura care are drept de decizie, pentru transferul sportivei la Deva", a menţionat Forminte. Antrenorul a mai spus că este pentru a doua oară când înâlneşte un asemenea caz: „A mai fost o fetiţă de origine română în Italia şi a manifestat dorinţa de a veni să se antreneze în România, însă a fost doar o strategie de şantaj, pentru a obţine cetăţenia italiană. După ce a primit-o, nu a mai concurat nici pentru Italia, nici pentru România", a declarat Nicolae Forminte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite