Mumu de la Big Brother este printre orădenii care aleg piața de capital, pentru investiții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brokerii au observat că tot mai mulți orădeni sunt dispuși să își plaseze economiile în acțiuni la bursă. Nicolae Covle, cunoscut concitadinilor drept Mumu, participantul de la Big Brother, este unul dintre cei care au început anul cu investiții pe piața de capital.

Nicolae Covle este unul dintre orădenii care consideră că e de preferat să riști investind în acțiuni, decât să îi lași într-un depozit bancar. „E drept că îți asumi un risc, dar câștigul poate fi mult mai mare decât la bancă", crede Mumu. Acesta „joacă" la bursă din anul 2000 și este unul dintre puținii care au avut norocul să scape neafectați de căderea bursei, din urmă cu trei ani. „Am avut șansă și am ieșit la timp, fiindcă am presimțit scăderea", povestește Mumu. El este încurajat de creșterea indicilor bursieri din acest an, motiv pentru care tranzacționează în special pe Bursa de Mărfuri de la Sibiu.

Brokerii orădeni spun că investitorii sunt tot mai interesați să-și plaseze lichiditățile pe piața de capital românească. Alina Silaghi, director la societatea de servicii de investiții financiare (SSIF) Carpatica Invest SA, a avut supriza ca în doar trei  săptămâni să aibă parte de 30 de investitori noi. Asemenea ei, Valentin Junc, director la SSIF Broker, spune că numărul orădenilor dispuși să riște jucând la bursă este în creștere.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite