Nicolae Oros revine în faţa magistraţilor orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Oros s-a declarat nevinovat
Nicolae Oros s-a declarat nevinovat

Nicolae Oros, singurul suspect  în cazul morţii taximetristului orădean Bajkan Peter,revine în faţa magistraţilor. La mai bine de doi de la producerea omorului, familia taximetristului poate spera din nou în găsirea vinovatului. Deşi procurorii nu au reuşit să strângă suficiente dovezi pentru închiderea lui  Nicolae Oros,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul Parchetului de pe lângă Curtea de Ape

Nicolae Oros, poreclit Iepu, este acuzat că a comis odioasa crimă de pe Calea Sântandreiului, din Oradea, care a avut loc în iarna lui 2009. Taximetristul Bajkan Peter a fost găsit împuşcat, într-un şanţ situat la ieşirea din Oradea spre Sântandrei. În luna martie a acestui an judecătorii Curții de Apel Oradea au hotărât să-l achite pe Oros. Magistrații au menţinut sentința dată anul trecut de Tribunalul Bihor, care a decis achitarea lui de sub învinuirea comiterii infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Împotriva hotărârii Curţii de Apel Oradea a declarat recurs Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, recurs care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Miercuri, Înalta Curte a admis recursul Parchetului, astfel că în perioada următoare Iepu  va apărea din nou în faţa magistraţilor. Răzvan Doseanu, avocatul lui Nicolae Oros, a spus că aşteaptă cu nerăbdare să vadă motivarea magistraţilor. „Nu au avut suficiente probe pentru a-l condamna. Probabil se va impune o continuare a probaţiunii. Doi dintre membrii competului de judecată au pledat pentru rejudecarea şi continuarea cercetărilor în acest caz, în timp ce un membru a apreciat că recursul declarat de Parchet trebui respins ca nefondat", a spus Răzvan Doseanu.

Crimă învăluită în mister

În dimineaţa zilei de 12 februarie 2009, corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit într-un şanţ de pe marginea drumului care duce spre localitatea Sântandrei. Bajkan Peter, taximetrist orădean, a fost împuşcat mortal. Zeci de ore de anchetă şi muncă au dus la un singur suspect, însă mobilul crimei era învăluit în mister. „De la început nu am avut niciun dubiu că Nicolae Oros este autorul crimei.

Faptul că este stângaci, asociat cu traiectoria glonţului în corpul victimei, atitudinea acuzatului, amprentele şi apoi ADN-ul găsit pe manşon şi pe staţia de taxi, toate îi dovedesc vinovăţia",spus la momentul respectiv, Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Presupusul motiv al omorului taximetristului de la firma Start părea să fie un conflict spontan, legat de plata sau neplata cursei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite