Niciun vinovat de moartea unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii Laurei Costa s-au mutat în SUA după moartea micuţei
Părinţii Laurei Costa s-au mutat în SUA după moartea micuţei

Dosarul finalizat de poliţişti va fi înaintat în această săptămână procurorilor orădeni, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale.

Ancheta în cazul şocant al Laurei Costa, fetiţa de trei ani care a murit strivită de un panou publicitar în Banca Transilvania, se apropie de final. După aproape o jumătate de an, au apărut primele date concludente ale anchetei desfăşurate de poliţişti. Aceştia urmează să înainteze dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

„Dosarul va fi înaintat procurorilor orădeni cu propunere de neîncepere a urmării penale”, ne-a spus comisarul şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor. Potrivit legii, procurorul are dreptul să deschidă o nouă anchetă în cazul în care nu susţine propunerea înaintată de către poliţişti. „În cursul acestei săptămâni, dosarul va ajunge la procuror. Deocamdată nu putem oferi niciun detaliu”, a spus Vasile Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Accidentul care s-a petrecut pe data de 4 iulie a generat o serie de controale în unităţile bancare din judeţ.

Cazul, departe de finalizare
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a dispus câteva măsuri pentru limitarea tragediilor de acest gen. „Potrivit legii, ITM Bihor nu putea efectua o anchetă, nu era de competenţa inspectorilor. În acest caz nu a fost vorba despre un accident de muncă pentru că nu a fost implicat un angajat al unităţii respective”, ne-a spus astăzi Ioan Rădulescu, şef Serviciu sănătate şi securitate în muncă. Imediat după producerea tragediei, la sucursala Băncii Transilvania au fost fixate în pardoseală toate panourile publicitare pentru oferi mai multă siguranţă şi protecţie clienţilor. Banca foloseşte acelaşi tip de mobilier de şapte ani de zile, în toate sucursalele din ţară. Tragedia petrecută la Oradea a fost prima şi singura de acest gen. Imediat după înmormântare, familia Laurei Costa s-a mutat în Statele Unite ale Americii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite