Niciun weekend fără victime ale plantelor etnobotanice, în rândul tinerilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele cu plante etnobotanice sunt deschise mai mult seara
Magazinele cu plante etnobotanice sunt deschise mai mult seara

Problema adolescenților care consumă plante și țigări cumpărate din weed-shop-uri intră în atenția medicilor de la urgență la fiecare sfârșit de weekend. Luni dimineață, la secția de primire urgențe (UPU) a spitalului județean a fost adus un orădean care fumase o țigară dintr-un weed-shop, consumând în același și timp și băuturi alcoolice. Starea lui a fost stabilizată.

Potrivit lui Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD, aceste situații sunt tot mai frecvente în ultima perioadă, ritmul de creștere fiind alarmant.

Semnalele negative vin și din partea specialiștilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor. „Chiar săptămâna trecută a venit la noi mama unei adolescente, elevă la un liceu din Oradea, care nu știa ce să mai facă pentru a o împiedica pe fiica sa să inhaleze sare de mare", povestește Liana Tirlă, medic în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor. La doi pași de sediul centrului funcționeză cel puțin două magazine care vând plante etnobotanice, în pasajul Vulturul Negru. Fiindcă nu s-a interzis deocamdată comercializarea acestor plante, atât părinții cât și specialiștii trebuie să gestioneze această problemă printr-o mai bună comunicare cu tinerii. „De cele mai multe ori tinerii apelează la droguri din cauza unor probleme de comunicare cu familia", a observat Georgeta Popescu, psiholog în cadrul centrului mai sus amintit.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite