Nereguli de 260.000 de lei la unităţile de alimentaţie publică din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au verficat în lunile iunie şi iulie restaurantele, terasele, rotiseriile, braseriile şi alte unităţi de alimentaţie publică de acest tip. Rezultatul controlului a scos la iveală faptul că unităţile au nereguli de diferite feluri, pentru care s-au dat amenzi de peste 260.000 de lei.

După cum informează Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Cosumatorilor (CJPC) Bihor, acţiunea de control a inclus şi verificări ale unităţilor de alimentaţie publică şi chioşcurilor din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum şi în zonele de agrement, parcuri de distracţie.

„S-a constatat că lipseau etichetele pentru materiile prime utilizate în cadrul prestării serviciilor, unele unităţi nu aveau autorizaţii de funcţionare pentru serviciile de alimentaţiue publică. Totodată, preţurile nu erau afişate într-o formă vizibilă şi nici certificatul unic de înregistrare la registrul comerţului. Lipseau avertismentele şi dotările necesare conform legii 349/2002, iar informaţii corecte şi precise în legătură cu caracteristicile esenţiale ale serviciilor prestate nu existau", a precizat Traian Bejan, comisar şef al CJPC Bihor.

Cu prilejul controlului, au fost încheiate 129 de procese verbale de constatare a contravenţiei şi s-au aplicat amenzi de peste 260.000 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite