Oradea: Nearborarea drapeului național la un concert caritabil a iscat controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Nearborarea drapeului național la un concert caritabil a iscat controverse
Oradea: Nearborarea drapeului național la un concert caritabil a iscat controverse

Subprefectul Claudiu Pop protestează, printr-o scrisoare publică, împotriva modului în care a fost organizat concertul de binefacere susținut duminică la Bsilica Romano-Catolică din Oradea de orchetra austriacă "Spirit of Europe".

"Înainte de toate, vreau să subliniez şi să omagiez caracterul umanitar al tuturor acţiunilor prin care ONG-uri, asociaţii şi grupuri de sprijin intervin pentru a ameliora sau finanţa activitatea de protejare şi de sprijinire a copiilor asistaţi", spune subprefectul într-un comunicat de presă. "Dincolo însă de acest aspect cu totul onorabil, vreau să protestez energic faţă de felul cum a fost organizată, la Basilica Romano-Catolică, ceremonia solemnă de dinaintea spectacolului „Europa – spaţiul de confluenţe muzicale”. Concret, este vorba de faptul, cu totul inadmisibil, că nu a fost arborat drapelul naţional, ca simbol al Statului român, precum şi steagul Uniunii Europene, deşi au fost arborate steagurile Ungariei şi Austriei. În al doilea rând, deşi figura în programul anunţat de către organizatori, reprezentantul României nu a fost invitat să rostească un cuvânt de salut. Această omisiune este cu atât mai neplăcută cu cât în Basilică a fost prezent un secretar de stat din Ministerul de Externe al României, Ferdinand Nagy", se mai arată în același document.

Oficiali austrieci la Oradea

Claudiu Pop susține că cele două gesturi denotă scăpări regretabile ale celor care s-au ocupat de protocolul manifestării, "în condiţiile în care refuz să cred că nearborarea drapelului naţional şi cel al Comunităţii Europene sau inexistenţă unei alocuţiuni din partea reprezentantului României ar fi fost gesturi premeditate". Ieri, Basilica Romano-Catolică a găzduit un concert de binefacere. Fondurile strânse au fost  oferite Centrului Social Sfântul Ştefan, din Sâniob. Cu acest prilej au fost prezente la Oradea Excelenţele Lor, ministrul de externe al Austriei, Michael Spindelegger şi ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Martin Eichtinger, precum şi o delegaţie numeroasă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite