Muzeul Cetății Oradea este renovat prin metode specifice secolelor trecute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Princiar renovat ca în secolul XVII
Palatul Princiar renovat ca în secolul XVII

Ultimele două luni au însemnat un avans enorm pentru lucrările desfășurate la Palatul Princiar din Cetatea Oradea, mai ales la Muzeul Cetății. S-au realizat tencuielile, văruirile și reliefarea fațadei și a ornamentelor, prin metode folosite de către meșteșugarii din secolul XVII.

„Utilizându-se materiale şi tehnici specifice fiecărei perioade istorico-constructive, refăcându-se vechile texturi de tencuială, a fost finalizată o importantă porţiune din faţada principală pe toate cele 3 niveluri ale sale‟, spune Dumitru Sim, managerul de proiect al proiectului revitlizării Cetății Oradea. Toate tencuielile au fost refăcute ca în secolul XVII, materialele folosite la aceste lucrări au fost unele accesibile epocii respective. Toate tehnicile ar trebui să ajute la renovarea Cetății într-un stil autentic, specific fiecărei epoci pe care o reprezintă.

Modernizarea Cetății

Proiectul derulat de către Primăria Oradea are ca obiectiv general transformarea zonei Cetății Oradea într-o zonă de interes turistic, pilon de dezvoltare durabilă urbană și centru multicultural european. Proiectul „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii in Circuitul Turistic- Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I" vizează reabilitarea, restaurarea şi refuncţionalizarea unei însemnate părţi din monumentul istoric reprezentat de Cetatea Oradea şi a fost contractat de Municipiul Oradea în luna iunie a anului 2009.  Valoarea nerambursabilă a finanțării europene pe care municipalitatea o primește pentru faza I a proiectului este de 28 de milioane de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite