Municipalitatea nu renunță la construcția unui pod rutier în locul celui de pontoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ilie Bolojan a anunțat că va propune în prima ședință de Consiliu Local două variante de amenajare a unui pod rutier în Ioșia, din cele cinci posibile. Primarul spune că a ales variantele după criteriul „rapid și ieftin". Cu toate astea, investiția bugetată de Consiliul Local va depăși două milioane de euro.

În  urma unor discuții prelimiare, Executivul a decis să înainte Consiliului Local spre dezbatere două variante de amenajare a unui pod rutier peste Crișul Repede. „Am citit studiile de fezabilitate reactualizate. Cel mai mic preț de construcție este 1,6 milioane e euro, în timp ce investiția cea mai scumpă se ridică la 2,6 milioane de euro", a explicat primarul. Bolojan a subliniat că va înainta Consilului Local soulțiile cele mai iefine și mai rapide totodată.

Astfel, se optează pentru construcția podului pe structură cu grinzi prefabricate precomprimate tip T, în valoare de 1.629.400 de euro și pentru soluția podului construit pe pe structură mixtă cu conlucrare, în valoare 1.966.404 euro. Chiar dacă este mai scumpă, cea de a doua variantă are o durată de execuție mai scurtă. La aceste sume se adaugă costurile de construcții și montaj, care depășesc 700.000 de euro.

Dacă planurile vor primi girul Consilului Local, Bolojan spune că se vor demara lucrările în această toamnă.

Podul rutier care ar trebui să înlocuiască podul de pontoane nu a primit aviz favorabil din partea opiniei publice și a stârnit reacții din partea ecologiștilor orădeni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite