Municipalitatea vrea să introducă utilitățile în Parcul Industrial, cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Oradea a depus, în cursul săptămânii trecute, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, proiectul tehnic pentru finanţarea lucrărilor de introducere a utilităţilor publice în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea.  Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de euro.

Proiectul urmează să fie evaluat, iar după vizita la Oradea a reprezentanţilor ADR-NV şi ai ministerului de resort se va încheia contractul de finanţare a lucrărilor. Potrivit informațiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, principalul scop al proiectului este realizarea unei structuri care să sprijine mediul de afaceri și dezvoltarea economică durabilă.

Peste 23 de milioane de euro

„Valoarea proiectului de realizare a rețelei de utilități publice este de 78.444.014 lei, respectiv suma de 18.445.697 Euro inclusiv TVA (prima etapă), iar lucrările din etapa a doua se ridică la 19.959.966 lei, respectiv suma de 4.693.482 Euro inclusiv TVA", se arată în comunicatul primăriei Oradea. Durata de realizare a investiţiei este de 26 de luni. Parcul Industrial Eurobusiness va avea acces la un drum naţional/european,  căi de acces,  alimentare cu apă, reţea de canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, reţele de telecomunicaţie și utilităţi asigurate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite