JURNAL DE CRIZĂ : Cei patru senatori bihoreni sunt scumpi la vorbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru reprezentanţi au adresat în martie trei întrebări, activitatea lor costându-ne peste 24.000 de euro. Senatorii bihoreni susţin că nu este în puterea lor să reducă indemnizaţiile, diurnele şi celelalte cheltuieli cu birourile senatoriale.

Lider în privinţa banilor pe care românii îi învestesc în el este Cornel Popa (PNL), membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. În luna martie, când senatorul ne-a costat peste 7.500 de euro, Popa a adresat o singură întrebare, legată de deteriorarea DN 76 Oradea – Deva.
În total, din 2008 încoace, senatorul bihorean a pus nouă întrebări, interesându-se, printre altele, de viitorul bolnavilor de cancer din Bihor şi de subvenţionarea investigaţiilor PET/CT, de la centrul din Oradea. Anul acesta, Popa a făcut lobby şi pentru dezvoltarea turismului din Băile Felix.
Cornel Popa are cele mai mari cheltuieli cu salariile angajaţilor şi cu chiria birourilor, din rândul senatorilor de Bihor. „Mi-am făcut datoria şi acum am ajuns să fiu umilit pentru cheltuieli. Să desfiinţăm Parlamentul atunci”, s-a revoltat Cornel Popa.

image

Întrebări prea scumpe


Al doilea în topul senatorilor cheltuitori din Bihor este Petru Filip (PD-L), care ne-a costat  în martie peste 7.200 de euro. „Cheltuielile sunt conforme normelor actuale. Nu am fost în delegaţii în străinătate”, a spus Petru Filip. Acesta este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului. În martie l-a chestionat pe ministrul transporturilor pe tema drumurilor din Bihor.
Serviciile lui Ioan Mang (PSD), membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi în Comisia pentru egalitate de şanse ne-au costat în martie peste 7.100 de euro. Senatorul a pus atunci o singură întrebare, legată de medicamentele gratuite pentru cadrele militare, în speţă despre situaţia Spitalului militar de urgenţă „Avram Iancu“ din Oradea. Cseke Attila (UDMR) a cheltuit în martie peste 2.200 de euro, pe birourile senatoriale. „Fiind ministru, senatorul îşi decontează cheltuielile prin minister, cu excepţia celor şapte birouri senatoriale”, a explicat Racz Eva, şefa de cabinet a lui Cseke Attila.


Hotelul Parlamentului


Pentru că Senatul plăteşte aproape şase mii de euro pe lună, pe cazarea la hotel a senatorilor bihoreni, aceştia au propus ca soluţie pentru reducerea cheltuielilor construirea unui hotel al parlamentarilor.


Revoltă
Senatorii spun că şi-au făcut datoria pentru banii primiţi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite