Motocicliști orădeni acuzați că au regizat 20 de accidente, pentru a încasa bani de la asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 18 persoane acuzate că au fraudat societăţile de asigurare cu aproape 200.000 lei, în urma înscenării unor accidente rutiere.

Potrivit polițiștilor, 18 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 45 din ani, din care 17 din Oradea şi una din Zalău sunt suspectate de înşelăciune, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual în forma participaţiei improprii. "Cei 18 sunt acuzaţi că, în perioada 2005 - 2007, au simulat producerea unor evenimente rutiere pentru a obţine despăgubiri necuvenite de la societăţile de asigurare. În acest sens, au declarat în fals organelor de Poliţie Rutieră faptul că evenimentele rutiere s-au produs, în baza acestor declaraţii încheindu-se în mod necorespunzător procese - verbale de constatare a contravenţiilor. Toate evenimentele rutiere în care au declarat că au fost implicaţi cei 18 suspecţi s-au produs în aproximativ aceleaşi condiţii, motocicletele „implicate" prezentau aceleaşi avarii, iar conducătorii motocicletelor nu au suferit vătămări corporale în urma „accidentelor", deşi au declarat că intrat în coliziune cu diverşi parapeţi sau au avut impact cu asfaltul de pe carosabil", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Din grupărare făceau parte: Andrei Ionuţ, Vlad Raţiu, Adrian Bojani, Andreea Rusu, Ciprian Ardelean, Marius Pater, Szarka Iozsef, Gabriel Herda, Alexandru Ghiurău, Remus Adrian Enache, Lorena Diana Enache, Vlad Emil Silaghi, Ioana Viorica Silaghi, Răzvan Ţicărat, Lucian Gal, Oana Stoica,  Gheorghe Dan Both și Titus Cun, considerat capul rețelei.

În urma unei expertize auto, făcută la cererea anchetatorilor, a reieșit că doar două dintre accidentele raportate firmelor de asigurări au fost reale, alte 19 fiind simulate. "Nouă societăţi de asigurare au fost prejudiciate astfel de cei 18 suspecţi cu suma totală de 197.873,52 lei", se mai arată în documentul citat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite